Recuperar l'esperit del 20-S per respondre a les sentències. És l'objectiu de la concentració que han convocat els Comitès de Defensa de la República de Gràcia per aquest divendres a dos quarts de vuit de la tarda, al 291 de la Travessera de Gràcia. 

Aquest mateix divendres a la tarda, Òmnium Cultural ha cridat la ciutadania a congregar-se a la cruïlla de la Rambla Catalunya amb la Gran Via, just al davant de la seu d'Economia on el 2017 va irrompre la Guàrdia Civil a la recerca de pistes per intentar desactivar l'1-O. Durant l'acte es llegiran textos de Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart. Serà al mateix punt on tots dos van enfilar-se al damunt d'un cotxe de la Guàrdia Civil per convidar els manifestants a disgregar-se i desfer la concentració. 

Precisament ara fa un any, coincidint amb el primer aniversari dels escorcolls al Departament d'Economia que van acabar amb l'empresonament dels Jordis, col·lectius ultres van aplegar-se a les portes de la caserna per mostrar la seva solidaritat amb els agents de l'institut armat. 

En aquest mateix quarter és on la Guàrdia Civil va prendre declaració a la corrua d'encausats per l'1-O a la causa oberta al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.