El perfil que aplega tots els Comitès de Defensa per a la República, CDR Catalunya, ha emès un comunicat en el qual defensa la presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, després d'haver estat condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació pels delictes de falsedat documental i prevaricació quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Ha carregat contra "alguns grups polítics dits independentistes", en clara al·lusió a Esquerra Republicana (ERC) i la CUP, per haver "donat per bona una sentència d'un tribunal espanyol" i haver "magnificat una mala praxi habitual a totes les administracions públiques", en referència al fraccionament de contractes. El cantautor Lluís Llach s'hi ha sumat i ha assegurat que diputats, alcaldes o regidors d'ERC, CUP i Junts per Catalunya li han explicat que fraccionen contractes com una mesura per gestionar de forma "efectiva". És per això que ha afirmat que està "indignat". 

CDR Catalunya ha titllat ERC i la CUP d'"enemics de la independència" i els ha acusat d'haver-se mogut per interessos polítics. Des de l'entitat consideren que s'han centrat a "contribuir a la defenestració promoguda per l'estat per escapçar l'independentisme en comptes de posar en relleu les irregularitats del processament" de Borràs. Així, han lamentat que la presidenta suspesa del Parlament ha de fer front a "la repressió de la dissidència perpetrada per l'Estat" però també a la manca de suport dels altres partits independentistes. En aquest sentit, CDR Catalunya considera que Borràs hauria d'haver estat "defensada com a companya de lluita" en comptes de ser "aniquilada com a contrincant política". 

L'entitat ha insistit que aquests partits "han magnificat una mala praxi general i habitual a totes les administracions públiques i han deixat en segon terme l'objectiu principal d'aquest procés persecutori", però més enllà dels possibles fets imputables, considera que el més greu és que ERC i la CUP "hagin donat per bona la sentència d'un tribunal espanyol". "Dona mostra del grau de renúncia a què han arribat", han assenyalat. En conclusió, des de CDR Catalunya han denunciat aquells "qui diuen ser independentistes sense ser-ho" i han reiterat el seu suport a aquells que "segueixen sent-ho malgrat els atacs de fora i de dintre". 

Lluís Llach assegura que membres de tots els partits independentistes fraccionen contractes

El cantautor Lluís Llach també ha expressat el seu suport a Laura Borràs. Ha compartit a través de Twitter el comunicat de CDR Catalunya i l'ha valorat positivament, però n'ha destacat la part en què denuncien que s'ha magnificat la mala praxi per la qual la presidenta de Junts ha estat jutjada i condemnada. En aquest sentit, Llach ha assegurat que en els últims cinc anys ha anat recollint opinions de diputats, alcaldes i regidors d'ERC, la CUP i Junts que li han explicat que "feien aquestes pràctiques per a poder ser gestors efectius". És a dir, segons afirma el cantautor, el fraccionament de contractes que ha estat objecte del judici al TSJC és una pràctica estesa entre tots els governs independentistes, però només s'ha jutjat la dirigent de Junts per fer-ho. "Per això, també, estic indignat", ha lamentat Llach.