Els coordinadors dels CDR han assegurat que des de cap assemblea "no s'ha proposat cap acció que sigui susceptible de ser considerada com a terrorisme", i han ratificat la seva estratègia per les actuacions no violentes.

En una entrevista per escrit a El matí de Catalunya Ràdio, els portaveus nacionals dels Comitès de Defensa de la República han subratllat que "el debat sobre la violència és interessat" i que prové de les mateixes institucions de l'Estat que "volen condemnar per rebel·lió en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart". Així mateix, insisteixen que els CDR es basen i actuen en la desobediència civil no-violenta i sostenen que mai avalarien accions que posin en risc la vida de les persones.

Preguntats sobre el vincle amb les set persones empresonades preventivament i acusades de terrorisme en l'Operació Judes, els portaveus han declarat que qualsevol persona pot participar en les seves assemblees i que els detinguts, com molts altres, poden haver participat en alguna d'elles. "Des de cap assemblea no s'ha proposat cap acció que sigui susceptible de ser considerada com a terrorisme, es tracta d'un altre muntatge policial, judicial i periodístic", afirmen.

Sobre la resposta a la sentència, els CDR han destacat que tenen preparades diverses accions sorpresa que es duran a terme de manera coordinada i han posat èmfasi en les Marxes per la Llibertat, ja que consideren que són una acció molt potent.

Respecte a les asusacions que vinculaven el president Torra amb l'estructura dels CDR, els portaveus han remarcat que "no reben cap instrucció de ningú més que de les assemblees locals". No obstant, expliquen que estan oberts a interlocutar amb qualsevol actor polític o social perquè indiquen que "és positiu que existeixi fluïdesa amb tot l'espectre cultural, social i polític del país".