Desobediència i implementació immediata de la República. Aquest és el full de ruta que exigeixen els Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) del Barcelonès als partits independentistes, tot amb la vista posada que es tanqui un acord per investir un president i es conformi un nou Govern. En una carta elaborada per les organitzacions independentistes de l'àrea de Barcelona es descarrega tota la pressió sobre Junts per Catalunya, ERC i la CUP, a qui exigeixen tota, una sèrie de mesures per posar el marxa la República Catalana.

Entre les exigències, els CDR demanen als independentistes que desobeeixin de forma "fefaent" l'article 155 a Catalunya, que restableixin el "Govern legítim" de Catalunya i la "materialització" de la Declaració Unilateral d'Independència.

Per "materialització" fan referència al fet que el Parlament de Catalunya, reunit el 27 d'octubre de l'any passat, va aprovar la declaració però aquesta no es va arribar a publicar mai en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. En paral·lel, també exigeixen que es posi en marxa la Llei de transitorietat jurídica, la legislació que els independentistes van dissenyar per passar de l'autonomia a la República catalana. Passades aquestes pantalles, segons els CDR el que s'hauria de fer és obrir el procés constituent per redactar la Constitució catalana.

"Si no ho intentem, estem perduts"

Des dels CDR tenen clares la raons per a desobediència: "Si ho intentem, podem perdre; però si no ho intentem estem perduts", assenyalen en la missiva dirigida a les formacions independentistes. Per a aquestes organitzacions independentistes els últims passos del govern de Mariano Rajoy i d'altres institucions de l'Estat són prou raó per seguir per la via unilateral.

"Després del cop d'Estat del 20 de setembre no ens queda cap dubte", apunten just abans d'acabar amb una frase que és tota una invitació desafiadora a afegir-se a la via dels CDR: "Nosaltres estem preparades i preparats, i vosaltres?", sentencien.