Cayetana Álvarez de Toledo ha ressuscitat políticament. Més de tres anys després de ser destituïda com a portaveu del PP al Congrés, Alberto Núñez Feijóo l’ha tornat a posar en la primera línia mediàtica, d’on la va treure Pablo Casado. L’actual president del PP confia en la diputada com un dels membres clau del nou equip que ha format per dur a terme la política implacable que marcarà l’oposició a Pedro Sánchez, com a representant del seu partit en la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats, i portaveu adjunta juntament amb Rafael Hernando, formant la guàrdia pretoriana que encapçala Miquel Tellado. Álvarez de Toledo, en una entrevista a l’ABC, torna a fer gala de l’agressivitat verbal que la caracteritza, i es mostra contundent en la croada de la dreta contra la llei d’amnistia, que considera “una llei fruit d'una transacció corrupta en què el candidat a president compra els vots d'un delinqüent a canvi d'esborrar-ne els delictes. Això es diu corrupció. És comprar la teva investidura a canvi de donar impunitat. Això no té comparació ni precedent a cap lloc del món”.

Amenaça a la Constitució i a la Nació

La diputada popular considera que, per culpa de la llei d’amnistia, “està amenaçada la Constitució i està amenaçada la nació espanyola. Hi ha un procés de liquidació de l'ordre constitucional i de l'Espanya democràtica nascuda el 1978” i que aquesta amenaça ja formava part d’un procés que va començar amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, però que en “aquesta legislatura arriba al seu moment decisiu, en què cobra un protagonisme clau l'anomenada llei d'amnistia”. Álvarez de Toledo admet que la seva principal missió i la del seu partit és la de “frenar el procés i revertir-ho. Frenar i revertir són les dues paraules clau”. I sense embuts, reconeix que per frenar-lo, cal la implicació de quatre elements fonamentals: els jutges i Europa, la tasca d’oposició i la societat civil, a la qual fa una crida perquè “necessitem militants de la democràcia”.

Segons afirma en l’entrevista Álvarez de Toledo, no és comparable l’amnistia de Sánchez amb la del 77. Aquella “es va fer per facilitar la transició d'una dictadura a una democràcia. En aquest cas, l'amnistia simplement serveix perquè un oportunista sense escrúpols, que va perdre unes eleccions, romangui al poder. I, com a segon punt, és una operació caïnita i guerra civilista contra l'alternança política a Espanya”. I es mostra contundent: "Sánchez obliga l'Estat a demanar perdó als qui van exercir delictes contra l'Estat i la democràcia. Converteix el colpista en demòcrata i els demòcrates en allò que diguin els colpistes; és a dir, en fatxes. I alhora és l'inici d'un nou procés".

El lawfare i la “deslegitimació de la justícia”

Pel que fa al lawfare, la diputada popular assegura que “tot el concepte de 'lawfare' és una perversa deslegitimació de la justícia, dels tribunals”. Álvarez de Toledo creu que els magistrats del Tribunal Constitucional tenen l’oportunitat de demostrar la seva independència. “El Tribunal Constitucional té aquí una responsabilitat decisiva i cal posar-los davant de la seva responsabilitat. Han de triar entre Sánchez o la Constitució. I jo espero que triïn bé d'acord amb les obligacions i el mandat”.

Perill que es torni a repetir

Segons Álvarez de Toledo, la llei d’Amnistia “blanqueja i legitima l'exercici del dret d'autodeterminació del 2017, és a dir, funda una nova legalitat que és la de l'autodeterminació i, per tant, liquida l'article dos de la Constitució” i, per tant, “és una incitació clara a tornar-ho a fer i ens col·loca en uns llimbs. És una mutació anticonstitucional: des d'una Espanya de ciutadans lliures i iguals vers un Frankenstein de monyons identitaris mal cosits. És la implosió espanyola liderada pel Partit Socialista”.

Monarquia i Constitució, indissociables

Per últim, la diputada de PP fa una acèrrima defensa de la monarquia i, preguntada per les crítiques del diputat del PSC José Zaragoza a la negativa del PP a la reforma de la Constitució que proposa Sánchez per eliminar el terme "disminuït" de l'article 49 per posar "persones amb discapacitat", perquè pot convertir-se en una porta del darrere perquè els socis del govern aprofitin per posar sobre la taula la monarquia i el cap de l'Estat, es mostra convençuda que “un sector a l'esquerra i tot el nacionalisme pretenen guanyar contra la Corona el que van perdre contra la Constitució el 2017. El que no han entès és que la Corona i la Constitució són indissociables, que Corona i democràcia són indissociables”. Álvarez de Toledo afegeix que “hi ha sectors entre l'esquerra que somien que a les pròximes eleccions no es dirimeixi quin és el futur govern a Espanya, si no quin és el futur règim a Espanya. És a dir, que els agradaria que les pròximes eleccions fossin plebiscitàries, no entre dretes o esquerres, sinó entre monarquia o república, perquè creuen que poden guanyar contra la monarquia. Però jo dic que Sánchez passarà i Elionor prevaldrà”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!