La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, afirma que els demòcrates i constitucionalistes han de demanar "perdó" perquè durant molts anys no van fer tot el que havien de fer a Catalunya i van "acceptar el nacionalisme com a animal de companyia". Una situació, diu Álvarez de Toledo, que va permetre que "s'apropiessin de l'espai públic" i "adoctrinessin els nens amb ideologia xenòfoba".

La número 1 dels populars per Barcelona també ha dit que tot plegat ha desembocat en una "Espanya exiliada" perquè molts catalans han hagut de marxar o han hagut de fer un "exili interior". Álvarez de Toledo també ha assegurat que faran una "batalla ideològica contra el nacionalisme", que ha qualificat de reaccionari i xenòfob. "Els farem demanar perdó per la fractura civil que han provocat a Catalunya", ha insistit.

Durant l'acte de presentació de la candidata al Senat i a l'alcaldia de Figueres, Mª Àngels Olmedo, ha assegurat que durant molts anys el nacionalisme va aconseguir imposar la idea "d'un sol poble" i que "l'única virtut que ha tingut aquest procés ha estat que ha fet aflorar l'altra meitat, la constitucionalista, la tolerant i la moderna". 

Per Álvarez de Toledo aquestes dues meitats no són "equiparables" i ha dit que el procés fa molts anys que dura. De fet, ha dit que el mateix Tarradellas va dir en una entrevista que a Catalunya hi havia una "dictadura blanca". Una dictadura, segons Toledo, basada en "la insistència del nacionalisme d'exercir el victimisme per imposar la ruptura", ha dit. 

La candidata popular ha dit que aquest projecte fa molts anys que està en marxa i ha afirmat que els "demòcrates" han de demanar perdó perquè "no van fer tot el que podíem fer aquí: vam acceptar el nacionalisme com animal de companyia i això va permetre que s'apropiessin de l'espai públic". 

Per Álvarez de Toledo, aquesta situació ha comportat també "l'adoctrinament de nens a les escoles" i que Catalunya s'hagi convertit en "l'únic territori on no es pot escolaritzar els nens en la llengua de l'estat". També ha dit que s'ha finançat la televisió pública "més sectària i cara de l'estat" i que s'ha convertit la policia autonòmica en una "òrgan" de servei partidista. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat