Venien amb el guió preparat i tenien clar que el primer de rebre no havia de ser cap dels seus rivals polítics, sinó el director de TV3, Vicent Sanchis. Cayetana Álvarez de Toledo, primer, i Inés Arrimadas, després, han aprofitat la seva primera intervenció per atacar amb contundència Vicent Sanchis, el moderador aquest vespre de debat entre candidats a TV3. 

Fidel a l'estil d'Albert Rivera de dur una pila de papers sorpresa per treure al llarg del programa, la líder de Ciutadans ha lliurat a Vicent Sanchis una proposta de carta de dimissió. "No només està processat per desobediència, sinó que està reprovat pel Parlament des de 2017", ha disparat Arrimadas, que li ha demanat que "deixi de ser el conseller de la propaganda, volem que dimiteixi el més aviat possible, per això li he redactat la carta".

Ha obert foc la cap de llista del PP, que s'ha esplaiat a gust. Ha acusat Sanchis de ser un "exemple d'anomalia perquè està processat per desobediència", com una anomalia és també, segons Cayetana Álvarez de Toledo que "en aquesta casa -TV3- es maltracta i s'humilia" una part de Catalunya. De passada, han rebut també el "pròfug i fugit de la justícia" Puigdemont, "el seu vicari -Torra- xenòfob i racista" i el PSC, també una "anomalia" perquè "legitima el deliri de ruptura de l'estat constitucional". 

I tot això en menys de dos minuts cadascuna, durant el primer torn d'intervenció. 

La resposta de Sanchis

"A mi no em poden interpel·lar", ha replicat el director de la televisió pública de Catalunya, que els ha recordat que ell és al plató exercint el paper de moderador i que "jo no estic debatent amb vostès". En qualsevol cas, ha reclamat que "preval la meva presumpció d'innocència", en relació al seu processament per desobediència per part del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona per la publicitat emesa sobre l'1-O. Malgrat tot, s'ha guardat la carta de dimissió que li han redactat a l'equip de Cs i ha ironitzat amb Arrimadas que "jo l'hauria redactat amb un estil diferent, però me l'estudio".