L'exportaveu del PP en el Congrés Cayetana Álvarez de Toledo ha assegurat aquest dimarts que el referèndum per la independència de l'1 d'octubre va ser "pitjor" i "fins i tot més greu" que l'intent de cop d'estat del 23 de febrer. A més, ha titllat de "ridículs" els socis del govern espanyol després de la seva plantada a l'acte institucional del Congrés amb el Rei al·legant que el seu objectiu és acabar amb el "règim del 78".

En concret, ERC, Bildu, Junts, PDeCAT, BNG i la CUP han escenificat la seva plantada al Rei Felip VI en l'acte del Congrés pel 40è aniversari del fracàs de l'intent de cop d'Estat del 23-F i han subratllat en una compareixença conjunta, que el seu objectiu és acabar amb "el règim del 78" i les institucions que l'encarnen, com la Corona.

Així es recull en el manifest que els representants d'aquests sis partits polítics independentistes i sobiranistes han llegit en roda de premsa unes hores abans que la Cambra aculli un acte per commemorar el quarantè aniversari de l'esmentada efemèride que presidirà el Cap de l'Estat.

"Ridículs", ha escrit escarida Álvarez de Toledo en un missatge en el seu compte oficial de Twitter, per referir-se a aquest comportament i als arguments fets servir pels socis de l'Executiu que lidera Pedro Sánchez.

A més, la popular ha comparat l'1-O amb el 23-F. "El va capitanejar tot un Govern autonòmic? Va tenir el suport de mitjans públics i privats? Hi va haver manifestacions a favor? Van reclamar destacats socialistes l'indult dels colpistes? Va pactar Calvo-Sotelo el seu Govern amb Tejero? Doncs això: l'1-O va ser fins i tot més greu que el 23-F", ha afirmat la diputada del PP per Barcelona.

La "punyalada" del PSOE

Aquest matí, en una entrevista a esRadio, Álvarez de Toledo ha assenyalat que l'octubre de 2017 "va poder ser el principi de la reconstrucció" i "la primera punyalada la va fer el PSOE que va pactar un govern amb els colpistes".

"Ha estat pitjor l'1-O que el 23-F", ha manifestat l'exportaveu parlamentària del PP, per afegir que l'homenatge posterior a l'1-O "no podria celebrar-se avui" perquè Sánchez "està pactant amb els colpistes".