La caverna mediàtica, el sector més dretà del panorama periodístic espanyol, s'ha alineat a favor del jutge Pablo Llarena, i ha carregat contra el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a qui acusen d'acostar-se als independentistes catalans.

La periodista Isabel San Sebastián ha acusat directament Montoro de "sabotejar" el jutge del Tribunal Suprem. "Montoro ha d'explicar per què s'entesta a sabotejar la feina del jutge Llarena. Proporcionar aquesta munició exculpatòria als colpistes processats per salvar la poltrona és impropi d'un ministre d'Espanya", ha indicat.

El periodista Hermann Tertsch ha vist un creixent enfrontament entre el govern espanyol i Llarena. "Amb la seva supèrbia potser Montoro acabarà fent un favor a Espanya al final de la seva mesquina vida política. De moment deixa clar que la Justícia té en el govern un altre enemic en la seva lluita contra el colpisme i la il·legalitat. I potser aquesta complicitat de Montoro i companyia no serà impune", ha assegurat.

El periodista Federico Jiménez Losantos ha afirmat que el govern espanyol "hauria de ser jutjat per auxili a la rebel·lió". "Això de Montoro és un suport al tribunal d'Schleswig-Holstein i al govern alemany en el seu menyspreu de l'euroordre. És la mateixa genuflexió de Rajoy davant de Merkel", ha apuntat.