La valoració de les ministres de Defensa, Margarita Robles, i d'Igualtat, Irene Montero, està caient i les dues suspenen, segons una enquesta d'Electomania. Robles, que tradicionalment era la ministra més ben valorada, ha passat a suspendre amb un 4,7 coincidint amb la polèmica del CatalanGate, i Montero ha caigut encara més amb tan sol un 2,3. Curiosament els votants del Partit Regionalista de Cantàbria són els que millor nota donen a Robles, amb un 8, seguits pels socialistes, amb un 7,7, i pels de Ciutadans amb un 6,3, igual que el PP. En canvi els electors de tots els altres partits la suspenen, inclosos els d'Unidas Podemos, que li donen un 2,4.

Pel que fa als partits catalans, els votants de Junts són els que donen una nota més baixa a la ministra de l'Interior, amb un 0,3, igual que els de la CUP, amb la mateixa puntuació. Els electors d'ERC li donen un 1,6. La pregunta que ha fet Electomania és "Valori del 0 al 10 el paper de Margarita Robles com a ministra de Defensa". Robles ha aprofitat avui la presa de possessió de la nova directora del CNI, Esperanza Casteleiro, per llançar més llenya al CatalanGate i amenaçar els independentistes catalans. "Els qui ataquen Espanya es trobaran al davant el CNI", ha manifestat la ministra davant la nova directora dels serveis secrets espanyols.  "Que ningú dubti que aquells que ataquen Espanya, que ho fan de manera sofisticada amb els 'hackeigs' i altres mètodes, trobaran un baluard en els homes i dones del CNI, de la intel·ligència militar de les Forces Armades, de les Forces de Seguretat i de la Justícia, per continuar treballant per la defensa de la llei i una Espanya gran”, ha afegit.

valoració Margarita Robles
valoració Margarita Robles

En el cas d'Irene Montero la caiguda és més forta, i només rep l'aprovació d'Unidas Podemos, Bildu, la CUP i ERC. Els votants de la seva coalició li donen un 7,7, mentre que Bildu i la CUP li atorguen un 5,5, i els d'ERC la puntuen amb un 5 pelat. El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, l'ha definit aquests dies com la política "amb més talent i més veritat" que ha conegut.

Els socialistes suspenen en canvi la ministra d'Igualtat, i la puntuen només amb un 3,5, mentre que els votants de Junts li donen un 2,5, i els de Más País i Compromís un 4,8. Els que la puntuen pitjor són els seguidors de Ciutadans (0,9), PP (0,4) i Vox (0,1). La baixada de valoració de la ministra ha coincidit amb el fet que el seu objectiu de portar la reforma de la llei de l'avortament al Consell de Ministres està topant amb les reticències del sector socialista del govern, per algunes mesures com la baixa per regles doloroses. El Departament de Montero proposa que les menstruacions doloroses estiguin recollides al catàleg de causes d'"incapacitat temporal" per les quals un metge pot decretar una baixa laboral de tres dies, però la vicepresidenta Nadia Calviño s'hi oposa.

Valoració Irene Montero
Valoració Irene Montero