L'Ajuntament de Barcelona ha tancat provisionalment una àrea de jocs infantils del barri del Clot, on aquest dilluns va caure un arbre de grans dimensions. El govern de Jaume Collboni s'ha vist obligat a tancar-la de forma provisional i preventiva perquè Parcs i Jardins pugui fer una valoració exhaustiva de l'espai i de si podria haver-hi més arbres afectats, tal com informa Betevé. Concretament, l'espai on ha caigut l'arbre està situat entre els carrers Biscaia, València i Espronceda. 

Propera a dues escoles

L'àrea infantil és a prop de les escoles d'Octavio Paz i els Jesuïtes del Clot i durant la caiguda no hi havia ningú a la zona en ser festiu a Barcelona. De fet, l’arbre es va desplomar al costat d’un banc i va trencar part d’unes tanques de fusta que delimiten la zona d’esbarjo infantil.

La caiguda d'arbres a Barcelona comença a ser un fet habitual a causa de la sequera i les altes temperatures. Fa només cinc dies va caure un arbre de cinc metres pròxim a l'escola Jujol del barri de Gràcia. Amb tot, la caiguda d'una palmera datilera que va provocar la mort d'una noia al Raval a principis d'agost, ha estat el cas més greu i amb més afectacions fins ara

Segueix la caiguda d'arbres

El dilluns passat 18 de setembre va caure una mèlia d'uns cinc metres d'altura davant d'una escola de Gràcia, mentre que aquest passat dimecres a la nit en va caure un altre de més de vint metres d'altura a la cantonada del carrer Loreto amb Bordeus al districte de les Corts. De fet, al lloc dels fets s'hi va haver de desplaçar una dotació dels Bombers de Barcelona després d'unes trucades dels veïns. 

El passat 30 d'agost, va caure de matinada un arbre al carrer del Comte Borrell, a la superilla de Sant Antoni. Tan sols quatre dies després, el 3 de setembre, en va caure un altre al passeig de Gràcia de Barcelona a les cinc de la tarda, i el passat 15 de setembre, un arbre va caure damunt d'un cotxe davant una altra escola, els Jesuïtes de Sant Gervasi, al carrer de l’Avenir. En cap d'aquests casos no es va produir cap ferit.

Amb tot, els grups polítics a l'Ajuntament de Barcelona que estan a l'oposició, com Trias per Barcelona o ERC han exigit explicacions a Jaume Collboni sobre la caiguda d'arbres i com es pot solucionar.