Catalunya és la tercera autonomia en aportació d'impostos, 2.757 euros per persona, i la desena en recursos rebuts, 2.468 euros, segons dades del Ministeri d’Hisenda sobre la liquidació del model de finançament de l’any 2017. Segons aquesta liquidació a Catalunya li corresponen 1.288 milions d’euros.

Les dades d’Hisenda, a les quals ha tingut accés TV3, revelen que les comunitats autònomes que més impostos ingressen hi surten perdent. En el cas de Catalunya, els contribuents han estat sempre els tercers de l’Estat que més impostos aporten (2.757 euros per persona) per darrera de la Comunitat de Madrid i Balears.

Per contra, quan toca redistribuir-los en funció dels criteris del model de finançament, la situació es capgira: Catalunya passa a la desena posició (2.468 euros per habitant),  Madrid a l'onzena posició (2.437) i les Balears a la novena (2.497).

Cantàbria, quarta en el rànquing d’aportacions tributaries, millora la seva situació i passa a ser l’autonomia més finançada (3.140). Passa tot el contrari amb el País Valencià, que sent la novena del rànquing en aportació d’impostos s'acaba situant en quinzè lloc, com la comunitat més mal finançada, amb poc més de 2.300 euros per habitant. Extremadura, en canvi, millora posicions i passa al cinquè lloc en rebre recursos (2.845 euros per habitant), quan en aportacions està en el lloc catorzè.