Els directors generals de Política Lingüística de Catalunya, Ester Franquesa; el País Valencià, Rubén Trenzano, i les Illes Balears, Marta Fuxà, s'han reunit avui a Barcelona per estudiar mesures de coordinació. 

A la reunió han valorat els incompliments més rellevants d'Espanya sobre la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries, principalment en el món de la justícia, educació i mitjans de comunicació, amb l’objectiu de preparar una reunió prevista amb els experts del Consell d’Europa.

També han tractat projectes compartits sobre la commemoració de l’Any Fabra, com la itinerància de l’exposició ‘Pompeu Fabra, una llengua completa’ i la coedició d’una obra sobre el filòleg. La interpretació i traducció jurades, l’ús de la toponímia oficial en plataformes digitals, sistemes per a les garanties dels drets lingüístics o l’avaluació dels coneixements de llengua han estat altres qüestions que han tractat.

Els tres directors generals participaran demà divendres a la VI Jornada de Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana, a l’Ateneu Barcelonès, que porta per títol ‘El català, valor i marca’. Els tres governs celebran reunions periòdiques sobre política lingüística des de fa dos anys.