El reconeixement de Catalunya com a estat independent com a represàlia a un possible reconeixement de l'Estat palestí per part de l'Estat espanyol comença a considerar-se a Israel. Daniella Levy, des del seu blogThe Times of Israel, ha plantejat el tema; ha recordat que Podem pressiona el PSOE perquè reconegui Palestina. De fet, hi ha una resolució aprovada pel parlament espanyol el 2014 que insta el govern a fer-ho.

Fa uns dies l'ABC publicava un article en què s'advertia que Israel, en contrapartida al reconeixement de Palestina, podria reconèixer Catalunya validant la declaració d'independència de l'octubre del 2017 i deia que això podria tenir efectes "desastrosos".

Daniella Levy afirma que Espanya no s'ha alliberat dels tics franquistes. Ho argumenta explicant que els municipis espanyols han aprovat moltes resolucions a favor del boicot a Israel, que ella considera "antisemites". L'articulista diu que, si bé l'independentisme "no ha estat immune a l'antisemitisme" —acusa la CUP de ser enemiga d'Israel—, els catalans tenen molt en comú amb els israelians.

Levy recorda que per alguns nacionalistes catalans, com el mateix Carles Puigdemont o Jordi Pujol, Israel és un model a seguir. També afirma que per la ultradreta espanyola els catalans són els jueus de l'Estat. A parer seu, a Espanya hi ha un fort sentiment anticatalà i els catalans són percebuts com a propietat d'Espanya.

L'articulista afirma que els esdeveniments del darrer any han mostrat la cara oculta d'Espanya, amb empresonament de polítics, censura de pàgines web, etc. I acaba preguntant-se, en un article que conté imatges molt explícites, si els israelians han de donar suport als que a l'octubre es manifestaven amb les mans nues a favor del dret de vot o als que els agredien.

Segons Levy, el reconeixement espanyol de Palestina no tindria efectes pràctics per a Israel; en canvi, el reconeixement de la República Catalana seria desastrós per a l'Estat espanyol, perquè podria provocar un efecte dòmino pel que fa als reconeixements. L'articulista acusa el govern espanyol d'hipocresia, ja que reconeix el dret d'autodeterminació dels palestins i, en canvi, no accepta el dels catalans.