Ja fa mesos que duren. Les protestes a Múrcia contra la construcció d'un mur perquè hi passi l'AVE han acabat en diverses ocasions amb dures imatges de violència policial contra manifestants pacífics. Segons els manifestants, que denuncien que la construcció del mur dividiria la ciutat en dos, el soterrament de les vies posaria fi al problema. D'aquesta manera, la repressió espanyola ha unit catalans i murcians que, tot i perseguir objectius diferents, acaben rebent respostes similars del govern de Mariano Rajoy: absència de diàleg i violència policial.

Molts catalans, que també van patir aquesta repressió i violència durant la jornada del referèndum de l'1-O, s'han animat ara a organitzar una concentració a Múrcia per al proper 7 d'abril per mostrar-los el seu suport contra la repressió de l'Estat.

Amb l'experiència d'Omplim Brussel·les, els organitzadors demanen ajuda i col·laboració a les entitats sobiranistes. Des del dia 13, quan van anunciar la iniciativa, ja han aconseguit arribar a molts catalans.

Sota el lema 'Vuestra lucha es nuestra lucha', Omplim Múrcia ha volgut deixar ben clar als crítics a la iniciativa que tant els murcians com els catalans estan "jugant un pols amb el Govern espanyol", i malgrat que cadascú ho fa per motius diferents, volen sumar forces i "ser solidaris els uns amb els altres".

I no només això. També s'han autobatejat com a Comando Pipas, després que divendres passat la policia espanyola multés un veí amb mil euros per menjar pipes a les vies, emparant-se en l'article 36.3 de la Llei Mordassa, que considera una infracció greu "causar desordres a les vies, espais o establiments públics".

A més, ahir es va generar un estat d'alarma a la ciutat en veure que la gran presència policial ja habitual havia canviat la seva imatge: anaven armats amb metralletes​. Precisament per això, Omplim Múrcia ha posat en relleu que "terrorisme és que el delegat del Govern espanyol de Múrcia intenti justificar la presència d'agents fortament armats".

Molts catalans ja s'han sumat a la iniciativa, entre ells Antonio Baños, que ha volgut posar damunt la taula que anirà a Múrcia "perquè per a un republicà català, la lluita de qualsevol poble pels seus drets també és la seva".

A banda del compte de Twitter d'Omplim Múrica, se n'han creat d'altres relacionats amb la qüestió i una etiqueta que reuneix tots els tuits sobre el tema, #CatalansALesVies, amb la qual ja s'està animant ciutadans d'altres territoris de l'Estat espanyol a sumar-se a la concentració.