El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat avui que tant el conseller d'Interior, Jordi Jané, com els Mossos d'Esquadra van complir amb la seva obligació en detenir membres de la CUP per negar-se a declarar davant l'Audiència Nacional i creu paradoxal que es demani la dimissió de qui fa la seva feina.

Catalá, als passadissos del Senat, ha respost així en ser preguntat per la petició de cessament de Jané que ha fet la CUP per la detenció de diversos càrrecs d'aquest partit que es van negar a declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu que els investiga per cremar fotos del Rei.

Tres d'aquests cinc joves van ser arrestats ahir i els altres dos han estat detinguts avui a Alcalá de Henares (Madrid) quan viatjaven en un autobús camí de l'Audiència Nacional en suport dels seus companys.

El responsable de Justícia ha recordat que qualsevol persona que hagi de comparèixer en un procés judicial està obligada a fer-ho i, en el cas que es negui, les forces de seguretat, en la seva condició de policia judicial, han de conduir-los davant del jutge. Segons el seu parer, "la paradoxa" és que quan algú compleixi amb la seva obligació en un Estat de dret es demani la seva dimissió.

També ha defensat que la Policia hagi parat avui l'autobús en què càrrecs i simpatitzants de la CUP viatjaven a Madrid, ja que si ha considerat oportú fer-ho "segur que tenia fonament per fer-ho". Català, però, ha eludit pronunciar-se sobre la resposta judicial als parlamentaris de la CUP que han decidit trencar o cremar fotos del Rei com a mostra de suport als detinguts.