El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha acusat els manifestants que s'han concentrat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on hi havia representants de tots els partits excepte de Cs, PSC i PP. "No hi ha res pitjor que convocar manifestacions de protesta davant l'actuació judicial, res pitjor que manifestar-se davant de les seus dels tribunals volent condicionar i obligar els jutges a fer o deixar de fer alguna cosa", ha indicat abans d'inaugurar un congrés del Col·legi de Procuradors a Barcelona.

Catalá ha carregat contra Òmnium i els partits independentistes perquè han criticat que no hi ha separació de poders a Espanya i al seu entendre intenten coaccionar el poder judicial: "Si algun problema tenim d'independència a Espanya és quan algú pretén coaccionar, manifestar-se o dir als jutges el que han de fer".

"Ningú pot considerar que l'actuació dels jutjats, dels jutges independents i de les forces de seguretat per mandat d'un jutge pugui atemptar contra cap dret o garantia", ha argumentat el ministre. Al seu entendre, els registres efectuats per la Guàrdia Civil són en "auxili de les autoritats judicials" i ha demanat transmetre a l'opinió pública un bon funcionament de les institucions, que la Justícia és independent i que les forces de seguretat compleixen la seva missió de garantir la seguretat ciutadana.

El ministre ha fet al·lusió també, sense citar-los directament, al president Carles Puigdemont, així com els altres dirigents polítics catalans que estan exiliats a Bèlgica, el Regne Unit i Suïssa, i que no han comparegut davant el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. "Si algú està immers en un procés de recerca, la seva obligació és col·laborar-hi, aclarir les hipotètiques acusacions", ha afirmat.