El líder de PP, Pablo Casado, ha reclamat aquest dijous a Pedro Sánchez, més centralització en l'estratègia contra la Covid-19 davant les xifres "molt preocupants" d'aquests moments. A més, Casado ha criticat que Salvador Illa, candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, segueixi al capdavant del ministeri de Sanitat. "No es pot tenir un ministre a temps parcial i a la fuga", ha dit després de la reunió amb el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega.

Casado ha assenyalat que estan coneixent dades "molt preocupants" sobre l'evolució de la pandèmia i ha recalcat que "no serveix de res estar parlant què fa una comunitat i què fa una altra" en el marc de l'estat d'alarma si no hi ha "una estratègia" centralitzada. "Hi ha d'haver un marc d'actuació estatal, deixant un marge d'actuació a les administracions autonòmiques i municipals, depenent de la incidència que té cadascuna, però no es pot abandonar aquestes administracions a la seva sort", ha recalcat.

La gestió de la pandèmia del ministeri de Sanitat

En aquest punt, ha assenyalat que el president del govern espanyol "no ha tingut un punt intermedi" perquè va optar per assumir "tota la responsabilitat" a la primera onada, entrant com "un elefant en una terrisseria", amb un "resultat molt dolent", o "directament no fa res" com, al seu judici, passa ara i ha passat a segona onada.

A més, el president del PP ha criticat que el ministre de Sanitat segueixi al Govern d'Espanya davant l'evolució de la pandèmia quan serà el candidat a les eleccions del Parlament de Catalunya. Casado ha afirmat que el seu partit advoca per compatibilitzar l'adopció de mesures que permetin "salvar vides", amb un pla perquè l'economia no torni a tancar-se dràsticament pel dany que això causaria a l'Estat del Benestar.

En la seva intervenció al costat del president del PPC, Alejandro Fernández, que no ha inclòs preguntes, Casado ha denunciat a més que el govern de coalició de PSOE i Unides Podem no faci "res pels més vulnerables" davant la pujada de la llum i el gas. "Seguirem oferint alternatives i propostes de canvi des de l'oposició", ha assenyalat, per afegir que el PP es preocupa per l'economia "real" enfront d'"uns debats que han arrossegat massa temps el futur, l'esperança i la prosperitat de Catalunya".

Ajornament de les eleccions del 14-F?

La vigília que s'anunciï si hi haurà o no ajornament de la data de les eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer, Casado no ha fet cap esment a aquest assumpte i li ha cedit el protagonisme al candidat del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, qui ha assenyalat que aquest divendres acudiran a la reunió de la taula de partits sense haver pres "una decisió" sobre la posició del PP.

"No tenim ara com ara tota la informació sobre de la taula i per a nosaltres el més important no és una qüestió electoral. En cadascuna de les reunions hem situat com sempre com a prioritat la salut de la ciutadania i els drets civils, en aquest cas el dret a vot de tota la ciutadania", ha declarat Fernández, per insistir que veu "imprescindible" tenir tota la informació sobre de la taula "per poder decidir".