Com amb l'Estatut de Catalunya al seu moment. El president del PP, Pablo Casado, ha signat contra la Llei Celaá aquest dijous al matí davant del Congrés. Els populars han muntat una carpa per recollir signatures contra la reforma i el seu líder ha sortit després del debat del dictamen de la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica Educativa (LOMLOE) a sumar-se a la campanya del seu partit.

Pablo Casado ha signat acompanyat de la portaveu del PP a la cambra baixa, Cuca Gamarra, i la vicesecretària de Política Social, Ana Pastor. Casado també s'ha posat un llaç taronja.

La Llei Celaá acaba avui el seu tràmit al Congrés dels Diputats. Després de debatre-la aquest matí, el ple aprovarà aquest migdia el dictamen que ha sortit de la Comissió d'Educació, amb les esmenes incorporades. Entre aquestes hi ha la d'ERC pactada amb el govern espanyolque elimina la referència al castellà com a llengua vehicular, amb el terratrèmol polític que ha provocat a Madrid. Ara la norma passa al Senat, que també la podrà esmenar. No obstant això, les majories a la cambra alta són les mateixes. La dreta ha convertit l'hemicicle en un xou amb crits de "llibertat, llibertat". L'espectacle també s'ha traslladat als afores del Congrés, on el PP ha muntat una carpa per recollir signatures en contra.