"Ens demana que escollim entre vostè i el caos, però és impossible: vostè és el caos". Amb aquest duresa s'ha dirigit el líder del PP, Pablo Casado, al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el debat sobre la pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés. Durant el discurs, Casado també ha assegurat que la comunitat amb més morts per habitant està "governada pel PSOE", tot i que no ha aclarit de quina parlava, i ha acusat el líder socialista d'"estar desbordat" i "tapar errors amb astracanades". 

El popular, que fins ara s'havia abstingut en les darreres pròrrogues, ha titllat el pla de Sánchez de "fracàs" i ha assegurat que "fins aquí podríem arribar". A més, ha retret al govern espanyol que converteixi l'estat d'alarma en una "subhasta" amb els "separatistes" i els "batasunos". "Cada dia està més sol i és més dèbil. Ha perdut credibilitat i confiança de la ciutadania", ha afegit.

Casado també ha acusat Sánchez de tenir una "obsessió menyspreable amb Madrid" i li ha retret que sigui el president "amb menys suports de la història d'Espanya". També ha afirmat que Sánchez aposta per l'estat d'alarma perquè té "deliris de grandesa" i l'ha acusat d'"ocultar" que hi ha un pla alternatiu. 

"Hem demanat i ofert un pla B, i torna a portar el mateix pla A fallit que és en realitat el pla D de sempre: dèficit, deute, desocupació i depressió", ha conclòs.

Finalment, el líder popular ha tornat a assenyalar la manifestació feminista del 8 de març com a focus de la pandèmia a Espanya, ha retret que ara s'imposi l'ús de mascaretes obligatòries quan a l'inici no es podien ni garantir per als sanitaris i ha arribat a acusar Sánchez de "malversació de fons públics" amb el CIS.