El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de ser el "més radical de la història d'Espanya" i ha assegurat que els pactes que ha intentat amb el seu grup han estat simplement una "coartada perquè es noti menys" davant els votants i d'Europa. Casado ha acusat Sánchez de "mentir", d'"amagar" el nombre real de morts i de deixar "milions de persones enrere". "No sortim més forts, una mentida per moltes vegades que la repeteixis no acaba sent veritat", ha afegit.

Casado, a més, ha aprofitat el debat al congrés sobre la pròrroga de l'estat d'alarma, per anunciar la petició d'una comissió d'investigació sobre la gestió de la pandèmia. "Allà no podran mentir sense conseqüències legals", ha explicat. També ha retret a Sánchez no haver cessat el ministre Fernando Grande-Marlaska pel cas De los Cobos i ha avisat que es poden haver comès delictes de prevaricació i revelació. També l'ha acusat d'amagar-se darrere seu o dels ministres José Luis Ábalos i Salvador Illa i de fer-los servir com a "escuts humans".

 

A més, el líder popular ha lamentat que Sánchez hagi convertit l'estat d'alarma en un "basar on la igualtat dels espanyols es regateja a preu de saldo". En aquest sentit, ha acusat el president espanyol de ser "presoner dels seus suports" i ha assegurat que ha creuat "massa línies vermelles" fent "pactes infames per disfressar la gestió de la pandèmia". "És una paradoxa que citi la Constitució negociant amb qui vol trencar-la", ha afirmat Casado, tot afegint que la dignitat del president és de "posar i treure".