Pablo Casado està convençut que, si torna a dependre dels diputats independentistes, Pedro Sánchez “donarà el que li demanen”. Així ho ha advertit aquest dilluns el president del PP, que ha intervingut davant la Junta Directiva Nacional del partit. Les eleccions, ha dit, són per "avalar la futura negociació amb Torra". Enfront d’això, ha promès que, si ell arriba a la Moncloa, el primer que faran és aplicar l’article 155  “amb la durada i extensió competencial que altres partits no van voler”.

En aquesta línia, el dirigent popular ha assegurat que si el president espanyol ha convocat eleccions anticipades és perquè “els hem enxampat pactant” amb els independentistes. Si no, ha avisat, “continuarien negociant amb els qui volen trencar Espanya”. I ha afegit: “Aquestes eleccions tracten sobre la unitat nacional i la llibertat”.

Per altra banda, Casado ha promès que el PP “aplicarà el 155 només arribar al govern amb la durada i l’extensió que altres partits no van voler” en el seu moment. En aquest sentit, ha garantit que tots els seus senadors estaran disposats a aplicar-lo. L’ha descrit com “la llista de la llibertat a Catalunya”.

Malgrat que els populars demanaven eleccions immediates, el president del partit ha criticat que s’hagin convocat el 28 d’abril, i no el ‘superdiumenge’ del 26 de maig. Ho ha atribuït a les pressions dels barons del PSOE per “no coincidir” amb el president espanyol, que és “tòxic” per a ells.

En aquest context, Casado ha descartat cap pacte amb els actuals inquilins de la Moncloa. "No pactarem mai ni amb els independentistes, ni amb els comunistes, ni amb els socialistes de Pedro Sánchez”, ha dit.

“El PP ha derrocat el govern espanyol”, s’ha felicitat el dirigent conservador, que ha assegurat que Sánchez ha “tirat la tovallola” perquè els populars l’han “posat al límit” i han destapat el “mal” que estava fent a Espanya.