La moderació de Pablo Casado ja fa un temps que va acabar a la paperera de la història. El líder del Partit Popular ha assegurat aquest dimarts que “per a posar ordre a Catalunya cal haver posat ja ordre a Catalunya”. Així s'ha referit a l’aplicació de l’article 155 ara fa dos anys. S’ha compromès que, si arriba a la Moncloa el 10-N, “ho tornarà a fer”, de forma “immediata” i amb “sentit d’Estat”. Ha volgut advertir que no serà Pedro Sánchez qui "posi ordre" a Catalunya.

En un míting aquest dimarts a la tarda a Oviedo, Pablo Casado ha certificat la seva promesa, parafrasejant l’independentisme: “Ho tornarem a fer. No ens doblegaran el pols els separatistes. No ens tremolaran les cames amb aquells que volen trencar la legalitat”. Ha denunciat que, amb aquesta crisi territorial, els socialistes no poden continuar “al capdavant” del govern espanyol.

En aquest sentit, el dirigent conservador ha reiterat quines serien les seves dues primeres mesures: activar la Llei de Seguretat Nacional i enviar al president Quim Torra el requeriment previ de l’article 155. En aquest punt, ha criticat que és “inacceptable” que el rei Felip VI s’hagi vist “bunkeritzat” en la seva visita a Barcelona. “No pot ser que una colla de violents agressius imposi la por”, ha assegurat.