El president del PP, Pablo Casado, ha recriminat aquest dilluns al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, que permeti que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, "negociï" amb Oriol Junqueras i Carles Puigdemont. A parer seu, "el més digne" que pot fer és convocar eleccions generals perquè hi hagi un govern espanyol en el qual "no manin els presos ni els batasunes".

"És molt greu que la política espanyola estigui en mans d'un pres o un pròfug de la justícia", ha declarat Casado, en al·lusió a la reunió que va tenir Iglesias divendres passat amb Junqueras a la presó de Lledoners i la conversa telefònica amb Puigdemont aquest diumenge.

Després de recordar que el govern espanyol no es pot "immiscir" en qüestions judicials, ha criticat que a la presó de Lledoners es permetin "tractes de favor" als presos polítics, com règims de visita especials o facilitant la seva interlocució amb líders polítics.

"Per tot això hem demanat explicacions", ha dit Pablo Casado en una compareixença al Congrés per presentar la nova fundació del PP, Concòrdia i Llibertat, que presideix Adolfo Suárez Illana.