El líder del PP, Pablo Casado, prometrà al seu programa electoral per a les eleccions del proper 28 d'abril emportar-se els papers de Salamanca de Catalunya. Ho avança el digital Vozpopuli que afegeix que la mesura es farà pública, oficialment, durant la convenció sobre ensenyament que el partit farà a la capital de Castella i Lleó.

PP, Ciutadans i Vox ja han subscrit un manifest de l'Asociación Salvar el Archivo de Salamanca que demana que els 400.000 documents i materials que es van tornar a la Generalitat es portin a Salamanca. Les tres formacions espanyolistes fan pinya per amb Policarpo Sánchez, el president de l'associació per "la restitució del material saquejat".

Un dels compromisos electorals de Casado serà derogar la Llei de Restitució aprovada el 2005 amb Zapatero. L'associació per "salvar" els arxius de Salamanca va presentar a finals de gener un requeriment al Ministeri de Cultura per demanar que els papers de Salamanca tornessin. 

De la mateixa manera, l'associació va anunciar que si en sis mesos el departament de Cultura no els ha donat una resposta, presentaran una querella a l'Audiència Nacional. 

Vozpopuli també assegura que Vox portarà aquesta mesura al seu programa electoral.