El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha carregat contra Jordi Sànchez, arran de la denúncia que va presentar el secretari general de Junts per Catalunya aquest dissabte contra Casado per calúmnies, injúries i incitació a l'odi, per les declaracions del passat divendres on assegurava que a Catalunya "no deixen anar al lavabo als nens si parlen en castellà". "Un senyor que ha estat condemnat a nou anys de presó, que ha destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil i ha pujat amb un megàfon a instigar a la violència contra les administracions de l'Estat a mi no em donarà lliçons de legalitat ni de democràcia", ha denunciat Casado al 14è congrés autonòmic del Partit Popular a Aragó

Sànchez, acompanyat del secretari d'Afers Jurídics de Junts, Joaquim Jubert i l'advocat Jordi Pina, va presentar aquest dissabte la denúncia a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Així, els de Sànchez s'avançaven al plantejament del Govern, que ja havia comunicat públicament que estudiaria les declaracions de Casado, qui aquest diumenge s'ha tornat a pronunciar sobre el funcionament de l'escola catalana, fent referència al cas de Canet: "M'encantaria que fos una excepció, però cada dia apareixen unes altres 50 cartes de pares o uns altres 50 casos", ha afegit.

"Una notícia"

"Ara resulta que també m'he assabentat que m'ha denunciat un líder independentista que es diu Jordi Sànchez i m'ha denunciat perquè li ha sabut greu que jo llegís una notícia de fa deu anys", ha criticat Casado al congrés del Partit Popular. "Diu que clar, és que és molt antiga (...). Ells parlen de fa 80 anys a Espanya i jo no puc llegir una notícia de fa deu anys", ha afegit. 

El líder del PP ha mostrat la seva indignació pel fet que les seves declaracions hagin estat considerades "instigació a l'odi" i "calúmnies" i ha recalcat que la informació que va donar "la publicava un mitjà de comunicació". "Si jo denuncio l'assetjament a un nen, és incitació a l'odi? (...) Per denunciar alguna cosa que està passant?", ha qüestionat.

"Estem al bàndol correcte de la història" i per això el PP no acceptarà lliçons de partits independentistes, com ERC que "promouen l'odi" amb les seves consignes "supremacistes contra els constitucionalistes i contra els que parlen en castellà". Tampoc acceptaran les de Junts, que assegura que parlen del PP com a "bèsties eixelebrades".

Referència a Somescola 

Casado no ha deixat escapar l'ocasió per fer referència a la multitudinària manifestació de Somescola, que es va celebrar aquest passat dissabte en defensa de la immersió lingüística a l'escola: "Això sí. Ells es manifesten per seguir excloent els nens els pares dels quals volen que se'ls eduqui en castellà i això és pura concòrdia i pura festa". 

També ha fet referència a l'organització Terra Lliure, denunciant que un "grup terrorista que assassinava persones per l'independentisme català" feia manifestacions davant de l'escola i "això són jocs florals (...) una cosa divertidíssima", ha expressat satíricament i ha conclòs amb un "no ens faran callar".

Imatge principal: Casado al 14è congrés autonòmic del PP / Efe