Per a Pablo Casado, la resposta a la "rebel·lia" de no retirar els llaços dels edificis de la Generalitat hauria de ser l’article 155. Així ho ha assegurat aquest dimecres el president del PP, que ha situat aquest fet en un marc més ampli de desacatament de la Constitució espanyola a Catalunya. “La Constitució està per a complir-se”, ha insistit. I ha convidat el govern espanyol a fer-ho.

En una entrevista al programa Espejo Público d’Antena 3, després de la instrucció de la Junta Electoral Central ordenant la retirada, el president del PP ha respost el que faria ell si estigués en el lloc de Pedro Sánchez: “Jo el que faria és anar al Consell de Ministres i iniciar l’aplicació del 155, enviant-li a Torra un requeriment de compliment de la Constitució”.

"El que no pot ser és que hi hagi kale borroka a Catalunya i que ridiculitzin els nostres fills a les escoles o ens pengin ninots als ponts, i Sánchez no digui res", ha denunciat el dirigent popular. "Demano que posi ordre, i si la JEC o la Fiscalia declara en rebel·lia en no complir una ordre un president autonòmic, la Constitució esta per complir-se”, ha instat.

En aquest sentit, Casado ha anat més enllà dels llaços grocs, i ha denunciat que el Govern defensa la “via eslovena” o “el que passa amb els Mossos, l’educació o els mitjans de comunicació”. Ha defensat que l’article 155 no s’ha de “sacralitzar” ni “demonitzar”, sinó que és “un article més”.

Per altra banda, també ha insistit en la il·legalització de la CUP, perquè “atia la violència”, o en la proposta de tallar les subvencions a ERC i el PDeCAT per tenir processats per rebel·lió i sedició.