El nou líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha marcat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, les línies vermelles del PP en relació a l'independentisme durant la reunió que han mantingut aquest dijous els dos líders polítics espanyols al palau de la Moncloa.

Casado ha deixat molt clar al president espanyol que si el Govern de Quim Torra manté el rumb fixat pel president Puigdemont, la seva formació demanarà la segona aplicació de l'article 155 a Catalunya. A més a més, ha recordat que la primera aplicació d'aquest article de la Constitució ja va ser un "avís per a navegants".

Alhora, Casado ha assegurat a Sánchez el suport de la seva formació en matèria de defensa de la "unitat d'Espanya i de la Constitució". En relació a la defensa de la unitat de l'estat espanyol, Casado ha assegurat que el PP no dialogarà, de cap manera, amb aquells que tinguin per objectiu "trencar Espanya". També ha ofert al president espanyol una reforma del Codi Penal per incloure un delicte d'organització il·legal de referèndums, per poder castigar, per la via judicial, el govern de Puigdemont.

Per últim, el líder de l'oposició al Congrés, ha amenaçat tot l'independentisme sobre el tracte que es podria donar al Rei si aquest decideix assistir als actes de commemoració dels atemptats del 17 d'agost de l'any passat a Barcelona i Cambrils. Concretament, Casado s'ha referit als CDR i a l'ANC.

Una oposició lleial

Per contra, el president espanyol, ha demanat a Pablo Casado una oposició "responsable i lleial" sobre les grans qüestions d'Estat, perquè l'objectiu ha de ser "avançar per Espanya". Així ho ha anunciat el mateix Pedro Sánchez al seu compte de Twitter, i ha assenyalat que aquests grans pactes d'Estat on espera la col·laboració del seu màxim rival són la immigració, la política europea, la violència de gènere i les infraestructures, entre d'altres.