El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha obert la porta a il·legalitzar partits independentistes i afirma que és una opció que "es podria plantejar". "La independència no és positiva i hem de plantejar fins a quin punt hem de limitar els projectes rupturistes i ruïnosos per a la nació i per a les comunitats autònomes", ha manifestat.

Casado sosté que ja hi ha d'altres constitucions com la portuguesa, l'alemanya i la francesa que inclouen articles en aquesta línia. D'altra banda, el vicesecretari del PP ha afirmat que l'empresonament de Sànchez i Cuixart no ha "d'encendre". Segons Casado, la jutgessa Carmen Lamela va prendre aquesta decisió "en el marc de la separació de poders i la independència judicial".

Com ja va fer alguns dies, Casado afirma que la possibilitat d'il·legalitzar partits independentistes és una reflexió a títol personal, però no amaga la seva intenció que sigui una opció a plantejar. "Hi ha països democràtics que no permeten partits que vagin en contra de la configuració de la nació i he dit que això es pot plantejar", ha apuntat. 

Ha fet les declaracions després d'assistir a un esmorzar informatiu amb intervenció del ministre de Justícia, Rafael Catalá que, en canvi, no s'ha mostrat tan favorable a aquesta opció. Catalá s'ha decantat per defensar "el pluralisme polític i la llibertat d'expressió" però deixant clar que els plantejaments dels partits "no siguin contraris a la Constitució".