El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha visitat Barcelona aquest dijous per primera i única vegada durant aquesta campanya electoral. El líder dels populars ha tornat a assegurar que, si guanya les eleccions, requerirà en el primer Consell de Ministres al president de la Generalitat que compleixi la Constitució, per la qual cosa començarà a tramitar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya

Entre crits de "president, president", Casado ha assegurat que el 155 és un mecanisme per garantir els drets de tots els catalans, i que si no l'activés "estaria prevaricant", com ha fet Pedro Sánchez al llarg d'aquests mesos al govern espanyol. A la vegada, el president del PP ha denunciat que no es pot permetre que presidiaris com Junqueras, Otegi o Sànchez controlin el govern d'Espanya.

Pablo Casado PP eleccions 28a - Efe

Efe

El popular ha destacat que, al seu judici, la ciutadania no mereix un president com Sánchez, i ha vaticinat que el candidat socialista pactarà amb els independentistes: "No podem tolerar que un cavall de Troia com Sánchez, que oculta a ERCJxCatBildu i a la CUP" torni al govern espanyol.

Casado ha reiterat que tornarà a penalitzar la convocatòria de referèndums, que modificarà la llei d'indults per als condemnats per sedició i rebel·lió, i que il·legalitzarà "la kale borroka" catalana amb la llei de partits.

Lloança al Rei

Al seu torn, la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha lloat el Rei i el discurs que va realitzar el 3 d'octubre de 2017 i l'ha qualificat de "com a màxim defensor de la igualtat, llibertat i fraternitat a Espanya" davant de l'independentisme. "El discurs del Rei l'han intentat prohibir, volen esborrar les seves paraules de la història" ha sostingut Cayetana.

Catalunya viu una situació "anòmala"

La candidata del partit per Barcelona, ha tornat a insistir que Catalunya viu una situació anòmala, i ha carregat contra el president Carles Puigdemont i el president Torra, a qui ha titllat de racista i de vicari de Puigdemont. Alhora, la candidata del PP també ha carregat contra el PSOE assegurant que "ha blanquejat els nacionalistes" i que els "vol premiar ", cosa que fa que s'hagi "autoexclòs" del bloc constitucionalista.

La candidata popular ha recuperat part del discurs que va fer en el debat de TV3 d'aquest dimecres, i ha tornat a demanar la dimissió del seu director, Vicent Sanchis, per la seva imputació per desobediència al jutjat 13 de Barcelona, fet que ha qualificat "d'anòmal".

Cayetana Álvarez de toledo Alejandro Rodríguez Pablo Casado - Efe

Efe

Álvarez de Toledo també ha demanat al PSOE que "deixi d'instrumentalizar" la violència de gènere, que ha anomenat "violència de parella" perquè considera que s'està utilitzant com una "estratagema" política. Alhora ha reiterat que no hi ha cap organització d'homes que es dediqui a assassinar dones.

El president dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, ha advertit que el sobiranisme pretén "reactivar el cop", però "amb una naturalesa diferent". "Són maldestres en l'execució dels plantejaments, però no van de farol", ha assegurat davant d'unes 300 persones.