El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha rebutjat aquest dissabte el concepte clàssic de colonització d'Amèrica i l'ha reelaborat així: "Nosaltres [els espanyols] no colonitzàvem, el que fèiem era tenir una Espanya més gran". Ho ha dit a Còrdova, en un acte de campanya de les eleccions andaluses. La prova d'això, segons Casado, és que a Espanya i als espanyols no "ens diuen invasors, sinó que parlen de la mare pàtria i ho diuen amb afecte".

Tanmateix, en la frase següent, ell mateix ha fet servir el terme "colònies" per referir-se a les possessions americanes d'Espanya: "Vam ser [els espanyols] la primera nació que venia d'un imperi que dèiem espanyols als que van formar part de les colònies".

Ha recordat també que "després de les independències" de les colònies americanes, o de l'"empetitiment d'Espanya", seguint la lògica del líder dretà, "hem continuat [Espanya] una relació excel·lent amb les repúbliques llatinoamericanes".

Casado també ha defensat el nomenclàtor franquista dels carrers cordovesos i que la mesquita sigui gestionada per l'Església catòlica. "Mentre nosaltres governem no es canviarà la història de Còrdova i la mesquita serà gestionada pels qui sempre ho han fet", ha dit, sense comptar que la mesquita, des del 788 al 1236 estava, lògicament, en mans dels musulmans, que la van construir, per la qual cosa no ha estat "gestionada sempre" pel bisbat.