El líder del PP, Pablo Casado, ha justificat aquest dilluns la seva promesa d’aplicar un 155 il·limitat en el temps perquè “en aquests mesos hem estat veient que a Catalunya hi ha ‘kale borroka’, s’intenta assaltar el Parlament i que hi ha ordres als Mossos perquè no actuïn en els talls d’autopistes”. A més, segons Casado, “hi ha malversació de fons públics per al procés i per a la sedició”. “Cal posar ordre a Catalunya”, ha dit Casado i “no dialogar amb els que han fet un cop a l’Estat”.

Per Casado, al Mobile World Congress es va fer “evident” que el president de la Generalitat, Quim Torra “segueix fora de qualsevol respecte institucional deixant plantat el Rei, proposant 21 mesures flagrantment il·legals a Pedro Sánchez” i que el president espanyol “va ocultar” i a les que finalment “ha cedit”.

Casado ha fet aquestes manifestacions a una entrevista a TVE on ha promès que “quan governi el PP posarem ordre” i s’acabarà un govern com el de Pedro Sánchez que ha esdevingut un “aliat” de l’independentisme. Segons Casado cal aplicar a Catalunya un 155 il·limitat per “acabar amb la il·legalitat” i amb la “manca de creixement de Catalunya per culpa del procés”. El 155, ha dit, en realitat “recuperarà l’autonomia” i permetrà que no es donin ordres il·legals als Mossos, que no hi hagi “propaganda a la televisió pública” i “adoctrinament a l’escola”. 

El líder del PP ha assegurat que les seves propostes per a Catalunya van més enllà del 155. En primer lloc, defensa la il·legalització dels partits independentistes perquè la Llei de partits ja estableix que “organitzacions polítiques que atiïn la violència poden ser il·legalitzades” com ho fan, segons Casado, “arran i els CDR” que “reivindiquen Terra Lliure”. 

A més, segons Casado, cal modificar la llei de finançament de partits perquè “qualsevol partit amb líders processats per rebel·lió o sedició no pugui rebre fons públics”. “No entenc com ERC i PDecAT reben fons públics”, ha afirmat. També ha reivindicat que es tipifiqui de nou al Codi Penal la “convocatòria il·legal de referèndum” i que es prohibeixin els indults als processats per delictes de rebel·lió i sedició. 

Apel·la a la unitat del vot de la dreta

Casado no ha volgut criticar la gestió del govern de Mariano Rajoy en els mesos previs a l’aplicació del 155, quan va “esperar que entressin en raó”, tot i que ha apuntat que el 155 s’hagués pogut aplicar ja després dels plens dels dies 6 i 7 de setembre del 2017. Ha emplaçat al vot de la dreta a anar “junts” a les urnes per evitar una dispersió de vot que castiga l’alternativa. 

Casado també ha afirmat que Vox “imita” un PP que “és el partit original, però ha rebutjat que Sánchez qualifiqui Vox d’”inconstitucional” quan “pacta” amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Ha insistit que és un acte de “traïció” i de “felonia” el fet que Sánchez hagi “venut Espanya simplement per un interès partidista i personal”. Segons el líder del PP, l’Estat no ha viscut “uns moments més greus” que els que travessa ara. 

El líder del PP també ha reiterat la seva oposició a la llei de l’avortament i l’aprovació per una “llei de suport a la maternitat” i ha retret a l’entrevistador que li pregunti per unes declaracions de la setmana passada on va dir que “algunes dones no saben què porten dins”, perquè és només una frase i “les entrevistes s’han de llegir senceres”. “A Espanya falten fons per a les que volen ser mares”, ha afirmat.