El jutge de l’Audiència Nacional que investiga el cas Villarejo, Manuel García Castejón, ha citat a declarar demà dimarts com a testimoni el president del Grupo Zeta, Antonio Asensio, en la peça separada que ha obert per l’espionatge al líder de Podemos, Pablo Iglesias.

Asensio, segons ha avançat el digital El Independiente, ha estat citat després que Pablo Iglesias declarés davant del jutge que Antonio Asensio li va lliurar un pendrive amb la informació que hi havia a la targeta SIM del telèfon mòbil que havien robat a l’exassessora del líder de Podemos Dina Bousselham.

Pablo Iglesias ha denunciat que va ser objecte d’una operació d’espionatge duta a terme per l’anomenada brigada política del Cos Nacional de Policia, dirigida per l’excomissari José Manuel Villarejo, a presó des del novembre del 2018.

Iglesias va declarar davant del jutge que el president de Zeta li va explicar que li havien fet arribar tota aquella documentació, però que no pensava publicar-la.

La targeta SIM contenia la informació del telèfon mòbil de Dina Bousslham, assessora de Pablo Iglesias quan era diputat al Parlament Europeu. Hi havia fotografies compromeses per a diverses persones, així com xats privats del líder de Podemos.

Robada el 2016

L’assessora d’Iglesias va denunciar el robatori del seu telèfon mòbil el 2016. Temps després el material va ser trobat en un dels escorcolls que la policia espanyola va fer en un habitatge propietat de l’excomissari Villarejo.

L’expolicia, en la seva declaració davant del jutge la setmana passada, va afirmar que la informació li va arribar de mans d’un periodista lligat al Grupo Zeta. Segons va dir, el pendrive va arribar a la direcció d’Interviú, que va considerar que el contingut no era publicable.