Els diputats d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián i Joan Tardà, participen aquest dissabte en unes jornades de reflexió i debat sobre el cas d'Altsasu, que té lloc aquest cap de setmana a Pamplona. A les jornades, que comencen a les 6 de la tarda, es fan en solidaritat amb els condemnats per aquest cas.

Abans, Rufián i Tardà i també el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, el vicesecretari general d'organització d'ERC, Isaac Peraire, i l'estret col·laborador d'Oriol Junqueras Sergi Sol, han participat a la concentració a la plaça del Castillo, on s'hi ha muntat una cel·la per donar suport als encausats, alguns d'ells empresonats des de fa dos anys.

Concentració Altsasu Isaac Peraire

Diumenge, els polítics republicans aniran Sant Sebastià, on es farà una consulta sobre el dret a decidir organitzada per la plataforma ciutadana Gure Esku Dago.

Sant Sebastià serà la primera capital basca en celebrar una consulta sobre el dret a decidir. La plataforma ciutadana Gure Esku Dago, que en els darrers cinc anys ha convocat consultes populars en diversos municipis petits, ha aconseguit les firmes de 9.545 donostiarres que hi donen suport. Els polítics catalans tenen previst visitar diversos col·legis per donar suport a la iniciativa i al migdia dinaran amb "diverses personalitats rellevants de l'espectre polític independentista basc".