La carta que el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha fet arribar al president a l'exili, Carles Puigdemont, i a Toni Comín en resposta als seus requeriments reclamant poder assumir l'acta de diputats, subratlla que el govern espanyol no ha inclòs els seus noms entre la llista de diputats electes, per la qual cosa no els pot considerar com a "futurs membres del Parlament europeu".

La missiva, a la qual ha tingut accés El Nacional, conclou que "sembla que els seus noms no estan en la llista d’electes oficialment comunicada al Parlament europeu per les autoritats espanyoles".

Tajani explica en la carta que les autoritats espanyoles, és a dir la Junta Electoral Central, l’ha informat dels resultats oficials de les eleccions europees, que d’acord amb la llei el Parlament pren nota dels resultats oficialment comunicats pels Estats i que correspon als tribunals nacionals decidir sobre la legalitat dels procediments en primer terme.

Aquest dimecres Puigdemont i Comín van acusar públicament Tajani a través d'una nota de premsa de defugir la seva responsabilitat en negar-se a respondre cap de les quatre cartes que li havien enviat i on denunciaven que l’Estat espanyol ha comès “irregularitats” en l’assignació dels escons després dels comicis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat