La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha enviat una carta al president a l'exili, Carles Puigdemont, i als també eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí, anunciant que obre la porta a flexibilitzar els fons europeus destinats als municipis, perquè tinguin més marge de maniobra per actuar contra el coronavirus.

Els tres eurodiputats de JxCAT es van adreçar a Von der Leyen preguntant-li per les mesures que prendrà la UE per ajudar a les conseqüències de la pandèmia.

En la carta, la presidenta de la Comissió Europea desitja que Puigdemont, Ponsatí i Comín es trobin bé de salut, i afirma que ha proposat "algunes mesures extraordinàries de flexibilitat en la política de cohesió, per reduir la pressió creixent" causada pel coronavirus. Cita diversos casos tècnics en els quals les ajudes de la UE es tramitaran sense tants requisits. 

Puigdemont ha indicat que ha traslladat el contingut de la carta al president Quim Torra, i a les dues entitats municipalistes catalanes, l'Assemblea Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Torra ha donat les gràcies a la gestió de Puigdemont i els altres eurodiputats. "Cal una flexibilització dels terminis d’execució del Fons Europeu de Desenvolupament Regional perquè totes les administracions locals puguin arribar a complir-los. Moltes gràcies i endavant", ha manifestat.