La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha recordat aquest dijous que el Govern ja va enviar una carta al setembre a Fira de Barcelona demanant que es donés "compliment" a la moció aprovada al Parlament que demanava la no-presència de l'Exèrcit al Saló de l'Ensenyament.

En declaracions als periodistes després d'inaugurar una jornada sobre les proves Pisa, ha assegurat que ho van sol·licitar al setembre perquè hi hagués temps fins al març per "reorganitzar tot el que fos necessari" el Saló.

Ha recordat que l'organització del Saló i la decisió dels participants és de Fira de Barcelona, i que el departament organitza un estand i assessora la Fira si es fan sessions d'orientació: "El que decideix participants i espais que es destinen és Fira de Barcelona", ha dit.

La Fira no va atendre la seva carta

Les declaracions de Ruiz se sumen a les del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, dimecres al ple del Parlament on va dir que presentaran una queixa a la Fira per permetre que l'exèrcit participi al Saló de l'Ensenyament al març desatenent el Parlament.

En resposta a una pregunta de la CUP en la sessió de control parlamentari al Govern, va recordar que al setembre els van enviar una carta que traslladava la preocupació expressada a la Cambra per la possible presència de l'exèrcit en aquest Saló, però "aquesta carta no va ser atesa per Fira de Barcelona".

Per Puigdemont, és compatible que l'exèrcit faci la seva feina amb què es respecti "el sentiment majoritari de la societat catalana, que està sorpresa perquè en un saló d'aquestes característiques hi hagi la presència d'aquest cos", la feina del qual sí que considera necessària perquè la seguretat és imprescindible i no es pot banalitzar, va dir.