L’alcalde d’Esparraguera, Eduard Rivas, del PSC, ha fet arribar avui una carta al rei Felip VI mostrat el seu desencís amb el contingut de l’al·locució que va protagonitzar dimarts al vespre i reclamant-li “un gest de bona voluntat en l’exercici del seu càrrec com a Cap d’Estat per mediar i construir un diàleg des del reconeixement a les raons legítimes d’ambdues parts”. “El fons del seu discurs crec que ha contribuït a generar més frustració en una part més que important de la societat catalana i ha servit per donar la raó a mocions com la que abans li comentava [en referència a la declaració del Rei persona non grata aprovada al consistori d’Esparraguera]”, retreu.

Rivas, que figurava entre els dirigents del PSC del Baix Llobregat que van fer costat a l'alcaldessa de Santa Coloma quan l'any passat va voler disputar el lideratge al primer secretari del partit, Miquel Iceta, ha penjat a Twitter la carta.

cartaalcaldepsc

“Ahir al vespre vaig veure la seva al·locució a la televisió i vaig trobar a faltar una menció explícita a una sortida dialogada a la situació que actualment vivim i a la repressió policial de diumenge passat”, retreu l’alcalde.

El polític socialista adverteix que els darrers set anys Catalunya no ha percebut per part de l’Estat "cap proposta política, ni tampoc un marc de diàleg sincer que contribueixi a una major concòrdia social entre els pobles d’Espanya”. Rivas recorda que el seu municipi va aprovar la declaració del monarca com a persona non grata i assegura que la moció mostra “un sentiment creixent a Catalunya sense que hi hagi ningú que a l’actual escalada de tensió posi una nota de serenitat per a reconduir la situació”.

L'alcalde ja va expressar el dia anterior, a través del seu compte de Facebook, el malestar davant la violència amb que els cossos policials de l'Estat van reprimir la gent que volia anar a votar diumenge.