Ciutadans considera que el president del Parlament, Roger Torrent, ha confirmat ser “l’advocat defensor del senyor Puigdemont”. En aquests termes s’ha referit el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, sobre la decisió de Torrent d’impulsar una demanda de mesures cautelars al Tribunal d’Estrasburg per garantir els drets polítics de Carles Puigdemont.

“No entenem què ha de fer el president del Parlament per un candidat que es pot defensar sol, si és que pot”, ha denunciat Carlos Carrizosa. A més a més, també ha advertit que per anar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) cal esgotar les vies internes, i ha considerat que aquestes encara no s’han esgotat.

Per altra banda, el portaveu de Ciutadans també ha tirat la pilota a la teulada de Torrent per desbloquejar la situació. Ha fet referència a l’informe dels lletrats, que segons ell deixa en el president de la cambra la “potestat” d’activar el rellotge. “Cal que Torrent tingui la valentia de dir-li a Puigdemont que no podrà ser president”, ha dit.

Per altra banda, Carrizosa també ha anunciat que han demanat a informació a la Universitat Pompeu Fabra, després que OKdiario publiqués que suposadament l’expresident de l’ANC i diputat Jordi Sànchez hauria cobrat 8.000 euros. Ciutadans ha demanat que els informin sobre quins estudis i feines duia a terme.