El cap de l'oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carles Carrizosa, ha dit aquest diumenge que la recuperació del turisme a Barcelona serà difícil si es produeixen aldarulls després de la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

En una trobada amb la premsa, Carrizosa ha dit que "la possible inhabilitació de Torra, que està generant crides als aldarulls a Barcelona" pot desincentivar la tornada del turisme, "com si no haguessin perjudicat prou la imatge de la ciutat a tot el món tots els disturbis que es van generar després de la sentència condemnatòria als líders independentistes".

Per Carrizosa, "Barcelona no pot ser novament portada a tot el món pels disturbis i els incendis de carrer que ja vam tenir aquí desgraciadament". Segons la seva opinió, "a la mala imatge d'Espanya que té per la pandèmia no es pot unir ara una imatge d'inseguretat als nostres carrers, de disturbis i d'inestabilitat política". El dirigent del partit taronja ha demanat a Torra que "demostri responsabilitat, ajudi les empreses a generar feina, riquesa i ocupació i que no generi inestabilitat".

Carrizosa, que ha fet aquestes declaracions davant de l'Hotel Barcelona Condal Mar by Meliá, ha destacat que es tracta d'un hotel de salut que "dona cobertura sanitària a les persones que han de seguir aïllades per Covid-19", una cosa que fan per "altruisme", perquè "no guanyen diners amb això i només cobreixen les despeses de subministrament i de personal".

Explicacions pel Rei

En clau espanyola, Carrizosa ha recordat que Cs demanarà la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Congrés dels Diputats perquè expliqui l'absència del rei Felip VI a Barcelona en el lliurament de despatxos a l'última promoció de jutges.

Segons Carrizosa, aquesta setmana política ha estat marcada pels "atacs que ha rebut el rei per part d'alguns ministres i el vicepresident Pablo Iglesias", dels quals "intenta treure partit" un separatisme "la màxima representació del qual al Congrés és ERC i Bildu". El líder de la formació taronja ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "desautoritzi les veus del seu govern que han atacat el rei d'Espanya, i que no guardi més silenci".

Ciutadans també ha sol·licitat que compareguin al Congrés els ministres que han "atacat el rei d'Espanya" perquè donin explicacions: "Tots hem de cobrar importància de l'estabilitat de les nostres institucions perquè Espanya avanci i nosaltres estarem a la banda de la democràcia i de les institucions i contra aquells que intenten soscavar el nostre model d'estat".