La policia espanyola ha carregat contra els manifestants congregats aquest dijous als voltants de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid després que un grup d'ultres hagi provocat el caos amb el llançament de petards i l'encesa de bengales contra la línia policial. La setena nit de protestes contra l'amnistia ha estat una de les més multitudinàries, i ha aplegat a unes 8.000 persones, que han clamat contra l'amnistia després que el PSOE i Junts per Catalunya hagin signat un pacte per a la investidura de Pedro Sánchez. Tot i que ha començat de forma relativament pacífica, grups feixistes han desencadenat la violència i la protesta ha acabat almenys amb una desena de detinguts.

🔴 Manifestació a Ferraz, DIRECTE | Protestes avui a Madrid contra l'amnistia
 

L'actuació d'un grup d'ultres desencadena la violència a Madrid

La concentració ha començat de forma pacífica a les vuit del vespre, i gairebé una hora més tard han aparegut alguns encaputxats amb símbols feixistes i s'han produït els primers llançaments a la línia policial. El gruix dels manifestants ha mostrat el seu rebuig i els han intentat expulsar entre crits de "forra, fora!". Els antiavalots, per la seva banda, s'han anat protegint progressivament, primer amb els cascs, després amb els escuts, mentre els xiulets anaven en augment i alguns dels concentrats s'inclinaven per sobre de les tanques del cordó policial, provocant cada vegada més tensió.

Tanmateix, la protesta s'ha mantingut enmig d'una calma tens fins a les deu de la nit, quan el grup d'ultres ha avançat cap a la primera fila de la concentració i s'han sentit proclames nazis o l'himne de la Falange. El llançament de petards i bengales ha dut la policia a preparar-se per a una possible actuació. Els crits habituals contra Pedro Sánchez i Carles Puigdemont s'han barrejat també amb proclames contra la policia i la monarquia. "Policia, defensa la teva nació" o "Aquesta policia està amb l'amnistia", han estat alguns dels càntics que s'han sentit a Ferraz, als quals també s'han sumat amenaces de "cremar" la seu socialista. 

Finalment, els antiavalots han evitat carregar de forma frontal contra la capçalera de la concentració, però han dispersat els manifestants pels flancs posteriors amb càrregues i el llançament de pilotes de foam. També han detingut a deu persones, segons dades de la delegació del govern espanyol a Madrid.