Tres dies seguits de protestes a Barcelona contra la dura sentència contra els presos polítics per l'1 d'octubre. Aquest dimecres la capital i algunes altres ciutats del país han vist de nou com la tensió i el foc s'apoderava dels carrers.

Milers de persones, convocades pels CDR, s'han concentrat des de les 7 del vespre a l'Eixample i han avançat cap al centre, topant de cara amb una conselleria d'Interior blindada per agents antiavalots dels Mossos i tanques.

20191016 MANIFESTACIO CDR SENTENCIA PROCES CARREGUES MOSSOS - Sira Esclasans

Després del llançament de rotllos de paper de vàter, ha començat la tensió. Un grup de manifestants ha aconseguit trencar el perímetre de seguretat i els Mossos han carregat i han disparat bales de foam per intentar aturar la incursió. Des d'aquell moment, Barcelona s'ha convertit de nou en un caos. Hi havia incendis a cada cantonada i els aldarulls, que s'han allargat fins a la matinada, s'han estès fins a passeig de Gràcia i Arc de Triomf.

Tercer dia de fogueres a Barcelona

Noves càrregues dels Mossos d'Esquadra per tercer dia consecutiu a Barcelona. Els agents antidisturbis de la policia catalana han carregat contra milers de manifestants que protestaven per la sentència del procés i demanaven la dimissió del conseller Miquel Buch a l'exterior del departament d'Interior.

Les flames han arribat a afectar, com a mínim, sis cotxes i incomptables contenidors, segons ha informat els Mossos d'Esquadra. A cada barricada i a cada foguera sense control, grups de manifestants feien llançaments contra la policia per evitar que poguessin avançar amb les furgonetes antiavalots.

Còctels Molotov i coets contra l'helicòpter

En diversos punts de la ciutat, com al carrer de Nàpols, al passeig de Sant Joan, a Tetuan o a Gran Via, els agents dels Mossos i de la Unidad de Intervención Polical (UIP) de la policia espanyola han hagut de treballar a fons per aconseguir dissoldre la massa de manifestants. Grups de persones molt joves i amb les cares tapades que han aprofitat tot el material urbà que hi havia pels carrers per atacar a la línia policial.

ELNACIONAL aldarulls gran via sentencia mossos cdr enfrontaments - sergi alcazar

En diverses zones dels molts punts calents que s'han registrat durant aquesta nova nit calenta a la ciutat de Barcelona, els Mossos han confirmat que els manifestants han llençat còctels Molotov i àcid contra la policia. També s'han utilitzat coets voladors per atacar l'helicòpter dels Mossos, que volava baix per subministrar al Centre de Coordinació (CECOR) imatges en directe dels aldarulls.

Més de 30 ferits a Barcelona

La policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han respost als atacs dels manifestants amb càrregues, cops de porra i també l'ús de bales de foam i pilotes de goma. En total s'han detingut unes vint persones acusades d'estar relacionades amb els greus incidents d'ordre públic d'aquesta nit.

El Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya ha registrat més de 30 atencions mèdiques als carrers de la capital del país. Un d'ells, atès pels Bombers de Barcelona, ha rebut un fort cop a la cara i podria tenir afectació ocular compatible amb una ferida per pilota de goma de la policia espanyola.

ELNACIONAL aldarulls gran via sentencia mossos cdr enfrontaments - sergi alcazar

Incidents greus també a Tarragona i Lleida

Barcelona no ha sigut l'únic punt del país on s'han viscut moments de tensió. A Tarragona i a Lleida els Mossos, juntament també amb efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil, han fet càrregues per dissoldre marxes i concentracions d'alta tensió. A Tarragona diverses persones han estat atropellades per una furgoneta de la policia catalana.