Als voltants de la delegació del govern espanyol a Barcelona comencen els aldarulls. Mentre a una banda del carrer Mallorca, la cruïlla amb Bruc, s'hi celebre la seguda pacífica d'Òmnium i l'ANC, a l'altre extrem del perímetre, al Passeig de Gràcia, els Mossos, ajudats per la Policia Nacional, han començat a carregar contra els CDR, després que aquests els haguessin llançat alguns objectes. 

WhatsApp Image 2019 10 15 at 20.17.29

El perímetre que hi ha entre els carrers València i Provença i Bruc i el Passeig de Gràcia ha quedat absolutament blindat des de mitja tarda d'aquest dimarts. Al mig, la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona queda inaccessible per als manifestants. A un costat, els convocats per ANC i Òmnium; a l'altra banda s'hi han afegit els CDR. La barrera és triple. A la part més exterior, tanques de gairebé dos metres d'alçada. Al darrere, Mossos d'Esquadra i enganxats a l'edifici, els agents de la Policia Nacional. Al cel, l'helicòpter policial. 

La convocatòria original sorgia de les dues principals entitats de l'independendentisme, que han cridat a una seguda pacífica al davant de diversos edificis estratègics de l'Estat arreu de Catalunya -Lleida, Tarragona, Girona, Igualada, Vic, Mataró, Tortosa, Terrassa i Puigcerdà-. En el cas de Barcelona, els CDR ha anunciat a mig matí que s'hi sumaven. Tots ells han arribat a la delegació des de la banda oposada a l'escenari que han muntat les entitats i no han participat de l'acte oficial que s'hi ha celebrat. 

ELNACIONAL Tensio delegació govern espanyol policia espanyola Mossos CDR - Sira Esclasans

A Bruc amb Mallorca hi ha els parlaments dels familiars i amics dels condemnats. A l'altre extrem, pel Passeig de Gràcia, és on estan concentrant-se els CDR. Provenen de dos punts, dels Jardinets de Gràcia i de la part baixa, després d'haver tallat el Paral·lel a primera hora de la tarda.