Dels 991 ferits que el mateix 1-O van haver de ser atesos als centres sanitaris, ja siguin CAPs o hospitals, 23 tenien més de 79 anys i dos eren nens menors d'11. És una de les dades que recull l'informe sobre l'atenció mèdica als lesionats durant les càrregues policials el dia del referèndum, que conclou que, en total, 1.066 van requerir atenció mèdica: 991 ho van fer el mateix diumenge, mentre que 75 van anar al metge aquella mateixa setmana, fins al dia 4. La gran majoria, el 82,5%, dels ferits el dia del referèndum van patir contusions o policontusions, i el diagnòstic lleu es va donar en un 83% dels casos. En els dies posteriors, el 93,3% dels atesos responien també a contusions o policontusions.

Per edats, la franja d'entre els 41 i els 65 anys concentra gairebé la meitat dels ferits durant el referèndum, mentre que al voltant del 40% van ser majors de 18 anys, però menors de 40. El 10% restant es va donar entre el grup de majors de 65 anys, mentre que només un 2% dels ferits eren menors d'edat.


5 dels ferits a la jornada del referèndum es van classificar en diagnòstic greu. S'hi inclou el pacient que va patir un infart i que aquesta setmana ha rebut l'alta, i el noi que va patir ferides a l'ull com a conseqüència de l'impacte d'una pilota de goma. Dins d'aquesta classificació, també s'hi troben tres casos de traumatismes. Un d'aquests és un cas atès a l'Hospital Plató, per traumatisme cranioencefàlic i abdominal amb crisis hipertensiva, un altre de traumatisme cranioencefàlic amb pèrdua de consciència, atès a l'Hospital Santa Caterina, i un altre de traumatisme a l'espatlla i traumatisme muscular de trapezi dret, atès a Sant Pau.


D'entre els atesos l'1-O, també destaca que en 64 casos la causa va ser lipotímia o hipotensió, en 36 ocasions, i crisi d'angoixa o ansietat, en 28. 

D'entre els 75 ferits que van ser atesos entre el 2 i el 4 d'octubre, també hi ha dos casos greus. Un, la fractura de fèmur tractada a l'hospital de Sant Pau, i un cas de policontusions i ferides que va ser tractat al CAP La Ràpita. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat