L'alcalde de Badalona, el socialista Álex Pastor, s'ha vantat a les xarxes socials d'haver impedit que la Generalitat instal·li un centre de menors estrangers no acompanyats (MENA) al barri del Remei, declaracions que han provocat una onada d'indignació. El discurs de Pastor està en sintonia amb el defensat per l'ara regidor del PP a Badalona i exalcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol. Hi ha qui ha comparat el seu discurs amb el de Vox i ha demanat explicacions al PSC. 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, creu que la piulada de Pastor ''es valora per si sola'' i ha lamentat ''la incapacitat'' de sortir ''del marc mental imposat per l'extrema dreta europea i en aquest país''.El conseller ha manifestat estar segur que alguns companys de Pastor al PSC estan ''tan sobtats'', com ell mateix, de les paraules de l'alcalde.

De la seva banda, el regidor de Guanyem Badalona, José Tèllez, ha qualificat la piulada de "fastigós, gravíssim, escup el mateix odi que Vox o Albiol" i ha reclamat a la regidora de Serveis Socials una rectificació.

Molt crítica ha estat també la reacció del Centre IRIDIA, centre en defensa del drets humans, que ha acusat a l'alcalde socialista d'abonar el racisme amb les seves paraules, que qualifica d'intolerables. IRIADA ha demanat explicacions al PSC.

 El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, s'ha sumat a les crítiques a Pastor així com Germà Bel, que amb to irònic afirma que es pensava que Garcia Albiol ja no era alcalde de Badalona.