22 dels 26 consellers occitans de l'Arieja, el departament francès que queda just per sobre d'Andorra, han firmat un manifest reclamant l'alliberament dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats. El suport als represaliats catalans ha tingut un suport transversal.

"Des d'octubre del 2017, Catalunya viu una situació política difícil: els representants de les associacions i els representants electes, tot i que són legítims han estat empresonats o forçats a l'exili malgrat la decisió d'organitzar unes eleccions anticipades", indica el manifest.

"Sense posicionar-nos en el tema de la independència de Catalunya, el consell departamental de l'Arieja reclama el respecte dels drets i llibertats fonamentals en els quals es basa el principi de democràcia", afegeix.

Els representants electes del consell departamental reclamen en aquest sentit "l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats al país, la fi de la repressió i l'aplicació de condicions favorables per a la represa d'un diàleg constructiu per tal que finalment es pugui trobar una solució política i democràtica".