L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha afirmat aquest divendres que els empresonaments de polítics independentistes catalans estan dificultant la solució política del conflicte entre Catalunya i Espanya.

"Jo crec que les estructures de negociació exigeixen, normalment, uns marcs en els quals el diàleg sigui fàcil i crec que, independentment que les persones que han comès il·lícits penals hagin de respondre per aquestos, s'hauria de trobar una estructura en què no es mantinguessin les presons provisionals", ha afirmat l'alcaldessa a Lleida, on ha participat en la XIII Trobada de la xarxa estatal de ciutats educadores.

Carmena, que ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial, ha afegit que s'està parlant de presons provisionals, i no de compliment de sentències. Apuntant que la presó provisional és sempre excepcional i Carmena creu que quan hi ha un problema polític, cal buscar l'estructura de diàleg que permeti la millor manera de resoldre'l.

Preguntada pels mitjans per com es veu la situació de Catalunya des de la seva ciutat, l'alcaldessa ha respost: "Des del meu Madrid, amb moltíssim afecte. Nosaltres diem que Madrid i Barcelona formen un eix que és absolutament indissoluble i Catalunya, per a mi, resulta extraordinàriament pròxima."