La vicepresidenta del Govern espanyol, Carme Calvo, ha sortit aquest dijous des de Còrdova en defensa dels expresidents andalusos condemnats en el cas dels ERO, Manuel Chaves i José Antonio Griñán, i ha mostrat la seva confiança en el que ha descrit com "honorabilitat personal" dels dos polítics. La número dos del govern de Pedro Sánchez ha subratllat, però, que com a vicepresidenta del govern espanyol adverteix que "la darrera paraula la té el Tribunal Suprem"-

Calvo, que precisament va ocupar la conselleria de Cultura de la Junta d'Andalusia durant la presidència de Chaves, ha aprofitat unes declaracions abans de participar en l'acte convocat amb motiu de l'aniversari del Col·legi d'Advocats de Còrdova per deixar clar que com a militant del PSOE està d'acord amb el que han afirmat "tots els companys de partit" sobre els dos polítics. "Inclosa la secretària general aquest mateix matí", en referència al suport expressat per la líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz.

Segons la número dos de Sánchez, fins que el Tribunal Suprem "no dictamini com a cosa jutjada i mitjançant sentència els recursos que segurament s'interposaran, no es podrà dir absolutament res" sobre aquest cas. "Arribarà un moment en què, potser, algú haurà de rectificar", ha advertit en relació a la revisió que el Suprem podria fer de la sentència.

L'Audiència de Sevilla va dictar dilluns sentència, després de nou anys d'investigació, sobre la peça política de les 146 peces de què consta el sumari dels ERO fraudulents a Andalusia. El tribunal ha condemnat Griñán a sis anys de presó i Chaves a nou anys d'inhabilitació.