El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha manifestat a través de Twitter la seva indignació per la sentència del procés. Mitjançant un tuit ha qualificat de "barbaritat" el fet que les condemnes sumin un segle de presó.

El president exiliat ha manifestat el seu suport als presos i ha afegit que "Toca reaccionar, com mai. Pel futur dels nostres fills i filles. Per la democràcia. Per Europa. Per Catalunya".

En un altre piulada ha demanat, simplement, "absolució i llibertat".

En un tercer missatge, Puigdemont ha recordat que aquesta sentència arriba la vigília de l'aniversari de l'execució del president Companys. "Que la història us caigui a sobre", ha sentenciat.

Els altres exiliats també han començat a reaccionar a la sentència. El conseller de Cultura Lluís Puig ha enviat un missatge en francès en què apunta que "No cal estar trist ni deprimit". Al·lega que avui és un "gran dia per als catalans que els marcarà a les seves carns i als seus esperits". Puig augura un desig de "fi de la justícia espanyola i de fam de justícia per als catalans".

Clara Ponsatí ha fet una crida a sortir al carrer davant la sentència:

Per la seva banda, Meritxell Serret ha denunciat la sentència com la consumació "d'una gran injustícia" i ha cridat els catalans a persistir.

Serret també ha volgut repiular sengles missatges de Carme Forcadell i d'Oriol Junqueras. El de la presidenta del Parlament empresonada reivindicava que el lliure debat parlamentari no pot ser delicte i apuntava que "La injustícia s'ha consumat". 

El de Junqueras reclama l'herència de Lluís Companys.

Per la seva banda, Toni Comín ha preferit repiular els missatges de Carles Puigdemont.