Cap de setmana de precampanya mogut amb la confecció de llistes a Catalunya (i també fora) de cara a les eleccions espanyoles i també les europees i les municipals. Sens dubte que el fet més sonat del diumenge ha estat com Carles Puigdemont i Quim Torra han imposat els seus candidat al capdavant de les llistes, passant per sobre del PDeCAT. A això se suma el fet, molt significatiu, que Carles Puigdemont encapçalarà a llista a Europa, competint així amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras.

Doncs tot plegat sembla que no interessa, gens ni mica, als dos gran diaris de la dreta espanyola, ABC i La Razón, que per qüestions menors li han dedicat grans titulars a Puigdemont. Avui estan més interessats en l’entrada en recessió de la indústria espanyola o en la possibilitat que el PP recuperi el govern de la Generalitat valenciana gràcies al trifachito (PP-Cs-Vox).

ABC 11 març

La Razon

Els altres dos diaris de Madrid sí que donen espai a la victòria de Puigdemont sobre el PDeCAT. El Mundo obre la seva portada amb un “Puigdemont busca imposar el bloqueig en un Congrés sense majoria” , i explica que “escombra els moderats i imposa els seus fidels”. No s’està de recordar, però,  que no podrà ser diputat. El País, de la seva banda, li reserva uns baixos per afirmar que “esquerda el PDeCAT a l’imposar els seus afins a les llistes”.

El MUndo

Pais 11 març

Els diaris editats a Catalunya no tenen cap dubte de quin és el tema del dia, si bé La Vanguardia aposta per un de propi: el pagament al comissari Villarejo de fons reservats per muntar l’operació Catalunya.

avui 11 març

Periodico 11 març

ARA 11 març

La Vanguardia